Ελληνικό καλοκαίρι

Πώς να διατηρείτε τα πλακάκια σας σαν καινούρια

plakakia san kainourgia

Τα πλακάκια είναι αρκετά ανθεκτικά, αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες και πλέον είναι το πιο συνηθισμένο υλικό για να επενδύσει κανείς το δάπεδό του.

Με μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να διατηρήσετε τα πλακάκια σας σαν καινούρια!

Μην σέρνετε τα έπιπλα επάνω στα πλακάκια και φροντίστε πάντα να βάζετε προστατευτικά στα πόδια των επίπλων.

Καθαρίστε τα με ζεστό νερό, χωρίς φυσικά τη χρήση σκληρών καθαριστικών (χλωρίνη, αλκαλικά κ.λπ.), γιατί διαβρώνουν το πλακάκι.Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση είναι βασικές προϋποθέσεις για να διατηρηθεί το λούστρο τους και για να τα προστατέψετε από φθορές. Αρχικά, για την αφαίρεση της σκόνης, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ή ακόμα και παρκετέζα, είναι αρκετό. Στη συνέχεια το σφουγγάρισμα πρέπει να γίνει με ζεστό νερό και ήπια καθαριστικά κατάλληλα για σφουγγάρισμα πλακιδίων.

Κάντε τα πλακάκια σας να λάμψουν με λίγο ξίδι. Ακόμη και τα καλύτερα συνεργεια καθαρισμου έτσι το κάνουν.

Για να καθαρίσετε τους αρμούς των πλακιδίων σας, ειδικά στην τουαλέτα, το ξίδι θα αποδειχθεί το αποτελεσματικότερο και ταυτόχρονα ακίνδυνο προϊόν. Ρίξτε λίγο ξίδι και στη συνέχεια τρίψτε τα με μια βούρτσα. Αντί για ξίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Μια άλλη λύση επίσης είναι η στεγανοποίησή των αρμών με ειδικό υγρό, έτσι δεν θα τους διαπερνά η βρομιά και θα καθαρίζουν πιο εύκολα.

Στον σωστό καθαρισμό πρέπει να συμπεριληφθεί και η γενικότερη φροντίδα τους, προκειμένου να τα προστατεύετε από ζημιές. Αν βάλετε χαλάκια στην είσοδο θα τα προστατέψει από γρατζουνιές και από τη σκόνη. Επίσης, μη σύρετε τα έπιπλα επάνω τους και τοποθετείτε στα πόδια τους πάντα τα ειδικά προστατευτικά. Αν τα πλακάκια που έχετε επιλέξει απαιτούν από τον κατασκευαστή τους κάποια ιδιαίτερη φροντίδα μην την αμελείτε. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και θα διατητρήσετε τα πλακάκια σας σαν καινούρια!