Ελληνικό καλοκαίρι

Ξενοδοχεία – τι μυστικά κρύβουν

μυστικά ξενοδοχείων

Ένα ακριβό ξενοδοχείο δεν είναι πάντα ένα καθαρό ξενοδοχείο.

Να βγάζετε σκεπάσματα, καλύμματα και κουβέρτες

Οτιδήποτε έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα του προηγούμενου επισκέπτη ενός δωματίου θα πρέπει να πλένεται. Αυτό περιλαμβάνει εκτός από τα σεντόνια και τις πετσέτες (για τις οποίες υπάρχει κάποια αμφιβολία) σκεπάσματα κρεβατιού, διακοσμητικά μαξιλάρια κτλ. «Μπορεί τα ξενοδοχεία να απαλλάσσονται σταδιακά από τα βαριά παπλώματα, ωστόσο όσον αφορά στα σεντόνια αυτά φαίνεται ότι θα παραμείνουν. Ορισμένα όμως ξενοδοχεία είναι λίγο πιο διστακτικά στο να τα αλλάζουν κάθε μέρα, ειδικά αν νομίζουν ότι μπορούν να «τους» περάσει απαρατήρητο».

2. Τσεκάρετε ότι δεν έχει παρέμβει κανείς στο ματάκι της πόρτας

Δεν είναι σύνηθες αλλά μπορεί να συμβεί. Καλό θα ήταν να καλύπτετε το ματάκι της πόρτας με ένα χαρτί και όποτε χτυπά κανείς την πόρτα να αφαιρείτε το χαρτί για να δείτε ποιος είναι. Σε περίπτωση που δεν δείτε κανέναν, καλέστε αμέσως τη ρεσεψιόν.

3. Μην χρησιμοποιείται ξύλινη σχάρα

Τα μικρόβια που ζουν στο κρεβάτι, λατρεύουν το ξύλο. Μπορεί το ξύλινο βοηθητικό έπιπλο το οποίο προορίζεται για να ακουμπά κανείς τις βαλίτσες του να είναι πιο όμορφο αισθητικά και να μοιάζει πολυτελέστερο από ένα αντίστοιχο μεταλλικό, είναι όμως μια τεράστια πηγή μικροβίων.

4. Το νου σας στο πιστολάκι για τα μαλλιά

Διαθέτει τα περισσότερα μικρόβια σε όλο το δωμάτιο. Έχουν γίνει οι κατάλληλες απολυμανσεις στον χώρο; Είναι ένα αντικείμενο το οποίο οι καθαρίστριες συνήθως ξεχνούν να καθαρίσουν.

Σε παρόμοια κατηγορία ανήκουν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και ο διακόπτης του φωτιστικού δίπλα στο κρεβάτι.

5. Ελέγχετε πάντα ότι οι πετσέτες είναι καθαρές μόλις μπείτε στο δωμάτιο

Η χρήση των πετσετών από τους προηγούμενους πελάτες, ακόμα και μόνο μία φορά, μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη. Μπορεί να πέταξαν την πετσέτα στο πάτωμα, επάνω στη λεκάνη, ή ακόμα και να σκούπισαν (μετά το μπάνιο τους) επιφάνειες με ένα σωρό μικρόβια, π.χ. λεκάνη, πάτωμα μπροστά στο ντους κ.λπ. με μία χρήση, η πετσέτα δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά χρησιμοποιημένη, άρα θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και αν ελέγξετε λεπτομερώς τις πετσέτες σας.